Regisztráció > Rólunk írták
 

 Mit írnak Önről az Interneten?

2009. március 31. 14:11 | Idézet a cikkből:

INFORMATIKA | Az online hírnév érzékeny dolog: gyakorlatilag bármi megjelenhet bárkiről, hacsak nem tesz ellene. Azonban nem kell egyedül küzdenie, megbízhat a feladattal profikat is.

Úttörő és hiánypótló szolgáltatást indított a közelmúltban egy Internetes cég. Olyan portált indítottak (és támogatnak komoly háttérmunkával), ahol mi magunk is könnyedén tájékozódhatunk online hírnevünk felől.

Manapság, amikor mindenki egyre inkább az online világ felé fordul, egyre nagyobb igény érzékelhető a hírnév-menedzsmentre. A rendszer a rendelkezésre álló összes forrásban kutat, a nyilvános és zárt közösségi oldalakat is átfésülve, jól öszszegyűjtött formában kínálva az adatokat segít nekünk a rólunk szóló tartalmak áttekintésében. 

Persze nem csak helyzetképet kapunk az Internetes renoménk állásáról: a hírnevünket károsan befolyásoló anyagok eltávolítását is kérhetjük a Hírnévvédelem.hu munkatársaitól. A jogászokból, webfejlesztőkből, programozókból és kommunikációs szakemberekből álló, tehát a lehető legtöbb téren felkészült csapat minden tőle telhetőt megtesz a hírnévrontó tartalom eltávolításáért – az eddigi tapasztalatok pedig kedvezőek, az eltávolítás sikeressége 90% feletti.

Profikra is bízhatjuk a rólunk szóló internetes oldalak szűrését

A hírnévvédők úgynevezett „aktív védelmet” is biztosítanak, ami főleg vállalati ügyfelek számára lehet hasznos. A szolgáltatáscsomag lényege, hogy előre elkészítenek és úgy optimalizálnak szájtokat, hogy a jövőben esetleg az Internetre kerülő negatív hangvételű anyagok eleve kisebbségben legyenek és hátrébb sorolódjanak a találati listán egy kereséskor. 

A szolgáltatás mindezek tükrében komoly értéket képviselhet bárki számára, az áraik is jól hangzanak: a Hírnévvédelem.hu magánszemélyeknek havi ezer forintért szondázza az Internetet – beleértve a zárt közösségi oldalak és adatbázisok információinak áttekintését is – és összegzi a találatokat. Az eltávolításért nyolcezer forintot kérnek, ami az okozott kellemetlenséget figyelembe véve nagyon is megtérülhet. Remélhetőleg ez egy lépés a tisztább és áttekinthetőbb Internet irányába.

forrás:Bama.hu

 

 

Őriztesse hírnevét profikkal!2009. március 4., szerda 16:09 | Idézet a cikkből:Van egy jó hírünk: hétfőtől már a magyar netezők jó hírét is védik. Az amerikai mintára létrehozott hirnevvedelem.hu havi ezer forintért vállalja, hogy összeszedi az ügyfeleiről a neten lévő anyagokat, és ha azok nem tetszenek neki, leszedeti őket. Vagy legalábbis megpróbálja.Alig néhány évet kellett várni, és már itt is a magyar változat: egy pécsi bétének eszébe jutott, hogy lokalizálja az ötletet, és tessék, hétfő óta élesben üzemel a Reputation Defender hazai verziója, a hirnevvedelem.hu, ami a biztonság kedvéért a reputationdefender.hu -ról is elérhető, bár nincs köze az amerikai szájthoz."Több hasonló oldalt is megnéztünk, ki is próbáltuk őket, de egyik sem volt tökéletes, mi viszont szintetizáltuk a szolgáltatásaikat" - mondja Folkmann Ferenc, a szájtot üzemeltető Polisys Bt. vezetője. A hirnevvedelem.hu-nak mostanra körülbelül 60 ügyfele van, köztük fizetősek, sőt cégek is, később viszont a cég azt várja, hogy tíz- sőt százezres nagyságrendben jönnek a megrendelők. Magánszemélyeknek havi 1000, cégeknek 3000; egy évre 8000, illetve 12 000 forintba kerül a hírnévvédelem.

"Ha nem törvénytelen az anyag, a közzétevő jóhiszeműségére tudunk apellálni. A tapasztalatok szerint ilyenkor 90% fölötti az eltávolítás aránya. Persze ha ismert politikus bíz meg minket, akkor kevésbé hatékony ez a módszer. Erre való a Hírnévvédelem+ nevű szolgáltatás, amit vállalkozásoknak, ismert embereknek, és akár politikusoknak is szánunk." A politikusok védelme a reverse SEO módszerrel történik, vagyis a cél az, hogy a negatív találatok minél jelentéktelenebb helyen jelenjenek meg a listán."Nincs garancia semmire, de minden tőlünk telhetőt megteszünk", mondja Folkmann, aki meg van győződve róla, hogy ha az ügyfél hírnevén véletlenül esett csorba, és a szerzővel-közreadóval sikerül megértetni, hogy kárt okozott, akkor eltávolítja majd a kérdéses tartalmat. "Az internet kétélű fegyver. Egy gombnyomással, egy nap alatt tönkre lehet tenni valakit."

 

forrás: index.hu
 
Gyermekvédelem 
Rossz szándékú felnőttek miatt aggódik? Találkozott már hasonlóval környezetében? A Gyermekvédelem átkutatja az Internet minden szegletét a gyerekei nyomai után.Ha segíteni akar tinédzserinek szabályozni az online hírnevüket, de nincsenek meg hozzá az eszközei, akkor a Gyermekvédelem a megoldás!
Hírnévvédelem
Tudja-e, hogy milyen információk szerezhetők meg Önről az interneten?Szeretné-e áttekinteni az Önre vonatkozó találatok listáját? Az emberek többsége nem is sejti, hogy milyen oldalakon szerepel!Segítségünkkel mindezt - legyen az akár pozitív, akár negatív - megtudhatja. Mi felkutatjuk az Önre vonatkozó összes, mások számára is hozzáférhető adatot.
Aktív védelem
Vegye át az irányítást a magánéletét érinto információk felett! Informatikus szakembereink biztosítják, hogy a legismertebb internetes keresok elso találatai között, az Ön nevére vonatkozólag olyan információk jelenjenek meg,  melyeket másokkal meg szeretne osztani.